Laddar

Polisen: "Det finns inget roligt med detta – är livsfarligt"

Nils Norling. Foto: Polisen/Pixabay

Malmöpolisen ryter ifrån – vädjar om hjälp från allmänheten.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

24Malmö.se har tidigare rapporterat om ungdomar som kastat sten från en bro på Inre Ringvägen på Rosengård. Nu har det hänt igen. Vid 20.20-tiden på onsdagskvällen blev en bilist träffad av stenliknande föremål.

– När de närmade sig bron såg de någon pojke på bron som kastade något, förmodligen en sten. Stenen träffade först marken, men studsade sedan upp på deras bil. Det blev bucklor och repor på fronten, men tack och lov så träffade den inte vindrutan. Men det förminskar inte händelsen, det här är livsfarligt, säger Nils Norling, polisens presstalesperson i Malmö.

Vad kan polisen göra åt detta? – Det är jättesvårt. Vi önskar att vi hade kunnat ha koll på alla gångbroar, men sådana resurser har vi inte. Föräldrar måste prata med sina barn om det här. Vi måste ha hjälp. Det finns inget som är roligt med det här, utan det finns bara faror.

Hur farligt är det? – Det är livsfarligt. Man får tänka längre än att det "är en kul och spännande grej". Man orsaka en mycket allvarlig trafikolycka, och hur skulle man må om man då? Det är inte lätt att leva med, så man måste tänka till. Föräldrar som vet att deras barn finns i området eller närliggande område måste fråga om ens barn känner till fenomenet, och förklara hur farligt det är, säger Nils Norling.

Polisen har upprättat en anmälan om framkallande av fara för annan, men har ingen misstänkt i nuläget.

Relaterade artiklar