Laddar

Polis utsatt för inbrott – tjänstevapen saknas

Kan få allvarliga konsekvenser för polismannen – som nu anmäls av sina chefer.

delningar

Det var i september som en polisman blev utsatt för ett inbrott i sin privata bil när den stod parkerad i ett parkeringshus i Malmö. Vid inbrottet stals mannens tjänstevapen med tillhörande ammunition, samt mannens uniform och legitimation.

Polisuniformen och legitimationen hittades vid en genomsökning av p-huset men tjänstevapnet var borta. Nu har polisen anmälts av sina chefer till personalansvarsnämnden, då han inte förvarat tjänstevapnet på rätt sätt.

Enligt anmälan hade först vapnet förvarats i mannens egna bostad, utan tillstånd, och sedan även förvarats i hans privata bil innan inbrottet.

”Det är av största vikt att den utrustning som en polis fått sig personligen tilldelad hanteras så att den inte förloras och riskerar att komma i orätta händer. Detta gäller inte minst skjutvapen”, står det i anmälan.

Enligt anmälan har pistolen fortfarande inte kommit till rätta. Polismannens chefer anser därför efter sin interna utredning att mannen borde få ett löneavdrag som disciplinpåföljd för sitt agerande.

Relaterade artiklar