Polis sköt man två gånger – mannen döms för hot mot tjänsteman

Foto: Michael Erhardsson - Foto: Mostphotos

Efter att ha blivit skjuten två gånger döms mannen för hot mot tjänsteman.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var den 1 januari 2017 som polis kallades till Köpenhamnsvägen i Malmö med anledning av att en självmordsbenägen person befann sig i lägenheten.

Två manliga poliser kom till adressen där en man druckit alkohol tillsammans med någon form av tabletter. Den nu dömde mannen, som är i 30-årsåldern, har berättat att han hade tejpat fast en yxa i ena handen och en kniv i den andra handen. Han satt en lång stund i en fåtölj och förde samtal med poliserna innan han började röra sig mot dem. Då valde de att skjuta. Efter det första skottet fortsatte mannen sin rörelse mot poliserna varpå det avlossades ett andra skott.

Kriminalteknikerna har, baserat på fynden av hylsor och kulor dragit slutsatsen att skytten befunnit sig i hallen samt uppskattat avståndet mellan polisen och mannen varit cirka fem meter. Genom ovanstående är gärningsmannens uppgift, att han tagit ett ”halvt steg” och som mest kan ha förflyttat sig 50 centimeter, motbevisad.

Mannen kommenderades att släppa vapnen och backa. En av poliserna sköt först ett skott, sedan ett till men det fick inte önskad verkan. I det läget bestämde han sig en polis sig för att spraya gärningsmannen med OC-spray vilket mannen backade tillbaka och satte sig eller trillade ner i fåtöljen.

Tingsrättens samlade bedömning är att mannen ska dömas för hot mot tjänsteman. Straffet utgår i en villkorlig dom med samhällstjänst 120 timmar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar