Paul McCartneys exfru räddar Malmöbolag

Astrid och aporna. Foto: flickr/Helen Alfvegren

Bolaget, som gör vegoprodukter, gick i konkurs men räddas nu av två nya investerare.

delningar

I början av året försattes vegoproduktsbolaget Astrid och aporna, med sin bas i Malmö, i konkurs och deras varor försvann i samma veva från butikshyllorna. Grundaren Dan Montazavi uppgav bland annat att produktionsproblem blev knäcken för bolaget som haft problem med lönsamheten, skriver Breakit.

Men nu kommer vändningen, och det står klart att Astrid och aporna återuppstår, rapporterar Breakit. Bolaget räddas med hjälp av två nya investerare. En av dem är den svenska techentreprenören Måns Ullerstam, som satsar på växtbaserade bolag genom Kale United. Den andra investeraren utgörs av det brittiska bolaget Vbites med den tidigare fotomodellen Heather Mills. Heather Mills är även engagerad i frågor om djurens rätt och arbetet mot landminor. Hon har varit goodwill-ambassadör för FN och var tidigare gift med Beatles-medlemmen Paul McCartney. Vbites är en av Astrid och apornas största leverantörer.

– Det hade varit en skandal att inte hjälpa det här innovativa bolaget att behålla sin starka position på marknaden, säger Heather Mills till Breakit.

Produkterna har redan börjat säljas i butiker igen. En av de större satsningarna framöver kommer att ske mot vegansk ost, som Heather Mills tror kommer locka både veganer och laktosintoleranta.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar