Laddar

Passningen inför slutspelet: ”Nu vill alla slå oss”

Tönnesen avslöjar varför Malmö är hetast när det gäller.

delningar

HK Malmö är hetast när det gäller. Efter två tunga segrar i dubbelmötet med topplaget Alingsås kom en rejäl formdipp borta mot Eskilstuna Guif i fredags.

Sedan studsar finalkandidaten tillbaka på bästa sätt och vinner hemma mot IFK Kristianstad med 21–17 inför en brinnande derbypublik.

Det gör att HK Malmö nu har plusstatistik mot IFK Kristianstad och ett mentalt övertag inför slutspelet.

Först vann HK Malmö med 28–22 den 4 oktober i Baltiska hallen.

Sedan förlorade man med uddamålet borta i Kristianstad efter stor dramatik.

Och nu vann Malmö alltså igen mot seriesuveränen efter en mäktig defensiv uppvisning.

Vad är det som gör att Malmö tänder till i de stora matcherna? – Vi litar på oss själva. Vi vet att vi är starka. Det var lite nytt förra året att alltid vara favoriter och då lyckades vi inte tackla det. Men nu vet vi att vi ska vara i toppen och slåss och det är bara att gilla läget, säger Malmötränaren Stian Tönnesen.

– Nu vill alla slå oss.

Efter att ha fått se HK Malmö bilda en ointaglig försvarsmur och hålla nere IFK Kristianstad till bara 17 mål (!) var Tönnesen så klart oerhört belåten.

– Normalt sett när man släpper 17 mål så har målvakten 20 räddningar. I dag har Dan Beutler tolv räddningar. Det säger det mesta om vårt försvarsspel, säger Stian Tönnesen.

Adam Lönn, Jim Andersson och Linus Persson blev målbäst med fem baljor var. Målvaktsstjärnan Dan Beutler fick priset som matchens lirare.

Men det var Simon Nyberg som Malmötränaren hyllade störst. Nyberg fick vikariera i kantstjärnan Fredrik Petersens skadefrånvaro och imponerade på Tönnesen.

– Det var fantastiskt roligt för Simon, som får sitta på bänken vecka ut och vecka in, att få visa vilken duktig spelare han är. Jag gläds åt honom.

Malmö har prickat formen inför slutspelet och det var nog många i Baltiska hallen som gick raka vägen till spelbutiken efter matchen och slängde in ett tips på att laget kommer att stå i Scandinavium den 10 maj efter den storartade defensiva insatsen .

Men Stian Tönnesen blickar inte så långt fram – än.

– Nu är det tre matcher kvar av grundserien och det ska vi göra så bra som möjligt. Vi ska inte gå ner i någonting.

 

 

Relaterade artiklar