Laddar

Parkeringstjuvar greps – kan kopplas till fler brott

Två män betedde sig misstänkt på en parkeringsplats – allmänheten kontaktade polis.

delningar

Det var vid 12.50-tiden på tisdagen som vitten såg två män som tittade in genom rutorna på parkerade bilar på Svågertorp.

Männen ska ha brutit sig in i minst en av bilarna och fått med sig gods innan de lämnade platsen i bil.

– Registreringsnummer och signalement går ut till övriga patruller, och bilen kan stoppas i Trelleborgsrondellen, säger Nils Norling, presstalesperson på Malmöpolisen.

Männen, en 22-åring och en 20-åring, greps på plats och anhölls senare misstänkta för stöld samt inbrott, 22-åringen misstänks även för grov olovlig körning.

– Vi har fått in ett 20-tal anmälningar de senaste tre veckorna om inbrott i bilar på parkeringarna runt Svågertorp. Det är samma tillvägagångssätt i alla, man krossar en ruta i bilen sen snabbt tillgriper man något som ligger innanför rutan, säger Nils Norling.

Enligt polisen rör det sig framför allt om datorväskor, mobiltelefoner och nyinköpta varor såsom klädkassar och lättburen elektronik.

– Man ska inte lämna någon form av dator mobil eller något av värde i bilen. Det är ett brott som tar ett par sekunder för välplanerade tjuvar.

Enligt polisen går det inte att utesluta att de två anhållna männen har kopplingar till några av de tidigare anmälningarna.

– Vi får se om det är möjligt att knyta dem till platsen, det finns vissa vittnesuppgifter från tidigare anmälningar, säger Nils Norlin.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?