Laddar

Par i Malmö förbjuds ha djur

Parets djur omhändertogs och de får nu inte ta hand om några fler djur.

delningar

Vid en kontroll hos ett par i Malmö under 2016 konstaterade Länsstyrelsen att det fanns brister i hur paret skötte sina djur. Vid kontrollen ska de ha funnits en hund och flera katter i hushållet. Länsstyrelsen konstaterade bland annat att det fanns brister gällande rastning av hunden och att hunden inte hade fri tillgång till dricksvatten.

Samtliga av katterna var vid kontrollen under normalhull och två av dem var i behov av veterinärvård. Vid den första kontrollen uppgav paret att de omedelbart skulle åtgärda samtliga brister.

Drygt nio månader senare gjordes en ny kontroll. Även då konstaterades stora brister i djurhållningen och paret fick två dagar på sig att ta med djuren till veterinären. Efter flera turer fram och tillbaka beslutade Länsstyrelsen att omedelbart omhänderta parets samtliga djur. Detta med anledning av att paret inte hade erbjudit sina djur den veterinärvård som de var i behov av. Paret har även förbjudits att ta hand om fler djur.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?