Pappa Ismet försökte rädda Labinots liv: "Gör ont"

Foto: Daniel Nilsson/Bildbyrån - Foto: Bildbyrån

Ismet Harbuzi: "Det är overkligt. Det är svårt att beskriva. det gör ont"

5 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Vid 16-tiden på torsdagen kom chockbeskedet. Förre MFF-spelaren Labinot Harbuzi har dött, endast 32 år gammal. Vid klockan 10-10.30-tiden i morse segnade Harbuzi ihop och hans liv gick inte att rädda. Hans föräldrar försökte rädda livet på sin son.

– Det är overkligt. Det är svårt att beskriva. det gör ont. Vi får mycket stöttning, av familj och vänner. Jag vet inte om jag kan förklara det just nu... Men vi ringde efter ambulans och hjälpte till. Sedan åkte vi i ambulans tillsammans, säger pappa Ismet Harbuzi till Kvällsposten.

På onsdagskvällen hade Labinot spelat padel med vännen och förre MFF-lagkamraten Pawel Cibicki.

Inte ens ett dygn senare hittade föräldrarna sin son i ett kritiskt tillstånd och tillkallade ambulans. De försökte rädda hans liv med hjärt- och lungräddning, men på sjukhuset konstaterade man att Labinots liv inte gick att rädda. – Jag vet inte om han var levande när han åkte med ambulansen, säger Ismet till Aftonbladet.

Labinot Harbuzi var omåttligt populär hos MFF-supportrarna. Många minns honom för hans fantastiska spelförståelse och teknik – och att han var en större talang än Zlatan Ibrahimovic, samtidigt som han var väldigt omtyckt hos sina lagkamrater.

– Ofattbart tragiskt, alldeles för tidigt. Det är en person som har lämnat avtryck på alla sätt och vis. Han var glad, omtänksam och positiv, säger sportchefen Daniel Andersson till Kvällsposten.

24Malmö.se gjorde en intervju med Labinot Harbuzi 2017. Hans sista intervju med svensk media. I intervjun berättade han öppet om tiden som proffs i Malaysia, där han var med om att ta Melaka United till högstadivisionen.

– Presidentens ambition var att vi bara skulle stanna kvar i år. Men jag sa till honom: Är det din ambition så kommer jag inte hit. Jag sa att jag ville ha en bonus i kontraktet som gör att min lön ökas rejält. Det var inga problem alls – nu när vi vann ligan ångrade han sig som fan, sa Labinot Harbuzi.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar