Pappa Fredriks fina drag – samlar in julgranar till förmån för dottern

CP-skadade Ellen, 3 år, behöver redskap: “Vill ge henne så bra förutsättningar som möjligt”.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Pappan Fredrik Olsson har startat en julgransinsamling där Malmöbor kan få sina granar insamlade efter julens slut. Det för att samla ihop pengar till snart treåriga dottern Ellens träningsredskap. 

– Vår dotter har en CP-skada som innebär att hon på sin vänstersida är motoriskt nedsatt. Vi vill göra så tidiga insatser som möjligt för att kunna underlätta hennes vardag i framtiden. Vi har ett gott samarbete med habiliteringen men gör mycket annat också, säger pappa Fredrik Olsson. 

Foto: Skärmdump/Facebook.

Nyligen testade de att använda en så kallad vibrationshandel. Ett redskap som gav gott resultat – men som kostar 15 000 att införskaffa. 

– Det är ett medicinskt godkänt träningsverktyg som kan användas för att stärka musklerna som hon är försvagad i på grund av passivitet. Men den kostar 15 000 att få loss och eftersom vi redan testat en med gott resultat vill vi verkligen ha den. Vi är inte de rikaste, men vi brinner verkligen för att hon ska få så bra förutsättningar som möjligt och insatser så tidigt som möjligt, säger Fredrik Olsson. 

Foto: Privat.

Han har traskat runt i Limhamn både kvällstid och på sina luncher senaste tiden och lämnat ett papper med information om julgransinsamlingen. Det har även delats på Facebook. Och redan nu är Fredrik Olsson rörd av engagemanget. 

– Folk har varit jättegenerösa. Ett 50-tal har skrivit upp sig och vill ha sin gran hämtad och ytterligare några har skänkt pengar till oss. Man blir så tacksam, säger han. 

Redan nu är han halvvägs på vägen till målet på 15 000 kronor. 

– Sedan kommer jag boka ett släp helt enkelt och köra runt och plocka upp granarna. Jag har en kompis som ställt upp som kommer hjälpa till, säger Fredrik Olsson. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar