Laddar

Ovanliga djurräddningen fick lyckligt slut: ”Vi var behjälpliga”

"Det ligger ju lite utanför listan över saker som vi är tvungna att utföra", säger Gustaf Sandell på räddningstjänsten.

delningar

På tisdagskvällen fick räddningstjänsten utföra ett ovanligt uppdrag. Boende på Major Nilssonsgatan i Rönneholm slog larm om att en katt satt fast under en balkong på bottenvåningen av lägenhetshuset.

– Så som jag uppfattat det så hade den gjort sig illa och dragit sig undan. De hade inte lyckats få ut den själva så vi var behjälpliga. Det var lite svårt att komma åt den, jag tror vi fick använda något redskap som vi hade med oss i bilen, säger Gustaf Sandell, inre befäl på räddningstjänsten.

Enligt uppgifter till 24Malmö ska katten ha varit bortsprungen sedan i lördags. Nu har den alltså återfunnits.

– Personer på plats ska själva ha åkt in med den till djursjukhuset efteråt.

Att räddningstjänsten hjälper katter som fastnat uppe i ett träd är en klassiker. Det är dock inte så ofta det händer nu för tiden.

– Det ligger ju lite utanför listan över saker som vi är tvungna att utföra. Normalt sett när det är en katt i träd eller liknande så hänvisar vi till arborister.

Hur ofta gör ni insatser likt denna?

– Det händer väl några gånger per år ungefär, säger Gustaf Sandell.

Vad för typ av skada katten ådragit sig är okänt.

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?