Laddar

Ordbråket mellan tränarna: ”Sett två olika matcher – en total överkörning”

Magnus Pehrsson röt ifrån efter tunga förlusten: "Vi är klart bättre"

delningar

Malmö FF förlorade sin tredje allsvenska match hittills i år när IFK Göteborg besegrade mästarlaget med 1–2 i klassikermötet på Stadion.

Det var IFK Göteborgs första seger mot MFF i Malmö sedan september 2012.

På presskonferensen efteråt inledde IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi med att hylla sitt lag.

– Det är den svåraste bortamatchen på hela året och jag tycker ändå någonstans att vi vinner välförtjänt i dag, sa Asbaghi.

Det var ingenting som MFF-tränaren Magnus Pehrsson höll med om.

– Först och främst, grattis till IFK Göteborg, men jag och Poya har onekligen sett två olika matcher i dag, sa Pehrsson – och utvecklade sedan sitt resonemang:

– Sån är fotbollen, man ser dem med olika ögon. Ser man till statistiken och antal avslut i matchen så är det en total överkörning – men vi förlorar ändå med 1–2. Det första baklängesmålet kommer till efter ett stort individuellt misstag, tyvärr, och i det andra målet är vi slappa i en omställning.

– Men jag tycker vår första timme är riktigt bra. Jag tycker inte det är jämnt, jag tycker att vi är klart bättre än Göteborg, men vår slutforcering håller inte nivån som vi borde vara på.

Poya Asbaghi stod dock fast vid sin åsikt.

– Vi hade väldigt många bra lägen i dag och det är därför jag säger att 2–1 känns väldigt välförtjänt, replikerade IFK-tränaren och rabblade sedan upp målchanser som kunde ha resulterat i mål:

– (Vabejah) Sakors ribbskott, ”Tobbes” (Hysén) läge, Elias (Omarsson) läge…

Malmö FF har haft en poängmässigt blek inledning på allsvenskan 2018. Efter åtta matcher har guldfavoriten endast tagit elva poäng.

Magnus Pehrsson:

– Vi har spelat få matcher, men nej, vi har inte tagit de poängen som vi hade hoppats.

– Jag vet om att det är svårt att prata om prestationer i MFF när resultaten inte kommer, men internt kan vi ändå snacka om saker som var bra i dag, även om det är en besk känsla vi har nu efter en tung förlust.

Härnäst väntar en cupfinal mot Djurgården borta på Tele2 Arena på torsdag.

– Jag tror nästa match blir jätteviktig för oss att studsa tillbaka. Det är en titel som vi spelar för och det är där som mitt fokus ligger, på att förbereda och utveckla laget, säger Magnus Pehrsson.

Allsvenskan, omgång 8 Malmö FF–IFK Göteborg 1–2 (0–1) Målen: 0–1 (42) Victor Wernersson, 1–1 (54) Carlos Strandberg, 1–2 (58) August Erlingmark. Varningar, MFF: Inga. Publik: 17 715 åskådare (Stadion).

Malmö FF: Johan Dahlin (mv) – Eric Larsson (ut 45), Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari (K, ut 77) – Mattias Svanberg, Fouad Bachirou (ut 60), Oscar Lewicki, Sören Rieks – Alexander Jeremejeff, Carlos Strandberg. Bänken: Fredrik Andersson (mv), Egzon Binaku (in 77), Arnor Traustason, Markus Rosenberg (in 60), Isak Ssewankambo (in 45), Franz Brorsson, Samuel Adrian.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?