Laddar

Omfattande stöld i Malmö: ”Högt godsvärde”

Företag i Malmö utsatt för stor stöld. "Det är en ansenlig mängd och ett högt godsvärde", säger Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson.

delningar

Personal på ett försäkringsbolag i centrala Malmö fick en chock när de återvände till jobbet i fredags, efter Kristi himmelsfärdsdag. Företaget hade drabbats av en omfattande stöld – och det saknas ett 60-tal datorer.

– Det är en ansenlig mängd och ett högt godsvärde. Det kan även vara mer som har försvunnit. Företaget ska återkomma med en mer preciserad godslista, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Det är oklart hur tjuvarna har tagit sig in i lokalen. Enligt anmälan finns det inga omedelbara tecken på att någon har brutit sig in. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och kommer titta om man kan få hjälp av övervakningskameror.

– Vi kommer göra kontroller för att se om det finns övervakningskameror, dels i fastigheten men också i området. För att stjäla 60 datorer krävs en del; man måste ha med sig en större bil för att frakta godset. Men vi kommer göra de efterforskningar vi kan för att komma närmare misstänkta gärningspersoner, säger Nils Norling.

Stölden ska ha ägt rum mellan onsdag kväll och fredag morgon.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?