Laddar

Öl från väggarna när krogjätte öppnar ny bar i helgen

Uteservering vid kanalen och öl-cocktails. Det är några av lockbetena när nya baren Biraria öppnar i stan.

delningar

Det blir det sjätte stället för krogägaren Fotios Malamas som bland annat äger restaurangen Mosaik vid Stortorget och Cuba Café i Folkets park.

På söndag öppnar han dörrarna till nytillskottet Biraria, med stor uteservering vid kanalen på Södertull.

– Just nu ser det ut som kriget men annat ska det göra på söndag. Det är utseendet bland annat som är specifikt med just den här baren, säger Fotios Malamas.

Det som kommer att skilja sig från många andra barer är bland annat att öl-kranarna inte kommer att vara placerade vid bardisken. I stället kommer ölen att komma ut ur en vägg.

När utbudet är klart kommer baren att erbjuda 10 olika fatöl och en gästkran där ölen kommer att bytas ut efter hand. Flaskorna blir 50 stycken och man har satsat stort på ekologiska sorter från bland annat Finland, Island och Grekland.

– Vi blir lite som ett mini-Mosaik. Vi kommer att erbjuda smårätter från medelhavet och öl-cocktails som variation till vanliga cocktails.

 

Vad tar ni för en stor stark? 

– Det kommer att finnas ett klassiskt alternativ för 58 kronor.

Biraria öppnar på söndag.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?