Laddar

Nyttiga företaget expanderar – då öppnar de i Malmö

Förfrågningar från Malmö har övertygat ägarna att fortsätta den framgångsrika satsningen.

delningar

Systersajten 24Trelleborg har tidigare skrivit om Trelleborgsföretaget The Food Prep. Efter en framgångsrik start med 800 sålda matlådor på två veckor kommer nu Anders och Ronja Hanssons koncept till Malmö.

– Jag har alltid känt att behovet efter detta är stort. Sedan vi öppnade har vi fått många förfrågningar från Malmö så det känns helt rätt, säger Ronja Hansson.

Pappa Anders är kock medan Ronja arbetar som personlig tränare. Båda är aktiva inom crossfit. Tankarna kring att starta sin en egen matlådorsleverans har funnits länge men det var först när ett kök blev tillgängligt som satsningen kunde starta på riktigt.

Maten beställs veckan före leverans och är anpassad speciellt för människor som tränar mycket.

– De som är fysiskt aktiva hinner knappt handla. Ännu färre känner att de har tid till att laga maten. Det här är ett sätt att köpa sig tid i den stressiga tillvaron som många har i dag, säger Anders Hansson.

 

Anders och Ronja Hansson. Foto: Gabriel Almlöf.

Ser ni att ert koncept behövs här i Malmö?

– Jag upplever att många antingen har tidspress på lunchen eller har ett bra lunchställe. Har man tiden så kan matlådan sparas till efter träningen på kvällen. Det känns absolut som att det finns utrymme i Malmö, säger Ronja.

Tillsammans med två andra kockar är det Anders som ordnar matlagningen. Ronja står för recepten och initiativen.

– Det är mycket klassisk mat, husmanskost men bättre. Det är måltider med tät näring och svenska råvaror. Ingen laktos, ingen gluten och mycket mot det vegetariska. Och gjort från grunden.

På måndag öppnar deras nya filial inhyst i Café Dornonvilles lokaler vid Hansa men redan nu går det att beställa. Man riktar sig mot både privatpersoner och företag, för att underlätta i vardagen.

– Man kan känna sig mätt men man har inte kommit upp i hälften av den näringen kroppen behöver. Vi räknar ut näringen och levererar bra mat så att människor kan spara tid, berättar Ronja.

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?