Laddar

Nytt Grand-Prix ger Malmöborna närmare väg till Formel 1

År 2020 kan Köpenhamn få en deltävling i Formel 1-VM. Något som innebär att racingintresserade Malmöbor får betydligt kortare väg till motorsportens finrum.

delningar

För de motorsportintresserade Malmöborna har det varit långt till sportens finrum. Den närmaste tävlingen i årets Formel 1 serie har varit Spa Francorchamps i Belgien. Men nu kan det bli ändring på det. En ny citybana i Köpenhamn har fått godkänt av Formel 1:s ägare, för att kunna anordna tävlingar i framtiden, skriver Jyllands Posten.

Banan är 4,5 kilometer lång och går runt de centralaste delarna i Köpenhamn. Banan kommer bland annat gå via Amager Boulevard, det kungliga biblioteket och Christiansborgs slott.

– Banan innebär några långa sträckor där bilarna når sin topphastighet, men också partier som är tekniskt svåra för förarna. Det kommer att bli några fantastiska omgivningar, kanske den vackraste av alla Formel 1-banor, säger Jan Magnusson som är en av initiativtagarna till projektet till Jyllands Posten.

Jan Magnusson är pappa till danske Formel 1 föraren Kevin Magnusson. Förhoppningen är att Köpenhamn ska få en Formel 1-tävling år 2020.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?