Nypremiär för känslosam monolog på Intiman

Johannes Wanselow i den egna monologen ”Jag, mig själv och min persiska pappa”. Foto: Emmalisa Pauly.

delningar

Ambitionen är att ännu fler ska kunna nås av Johannes Wanselows komiska bekännelser.

Föreställningen ”Jag, mig själv och min persiska pappa” spelade på Studion i våras och nu tar Johannes Wanselow monologen till Malmö Stadsteater och Intimans scen för nypremiären den 11 januari.

Wanselow är son till en svensk mamma och en iransk pappa. Han är född och uppvuxen i Sverige och har bara besökt pappans hemland en enda gång. Anledningen var att söka upp sin pappa som lämnade Johannes och mamman när han var liten. Det är också det desperata sökandet efter pappan som monologen bottnar i.

Ju längre monologen pågår erkänner dock Johannes till slut att hans frenetiska sökande efter pappa i själva verket är ett sökande efter att förstå vem han själv är.

"Jag, mig själv och min persiska pappa" är skriven och regisserad av den danska författaren och dramatikern Hassan Preisler.

FAKTA

Om Johannes Wanselow

Han har arbetat på Malmö Stadsteater sedan 2015 och har bl a medverkat i Folkets fiende, Direktören för det hela, Stockholms blodbad, Livläkarens besök, Det svarta vattnet och Karl-Bertil Jonssons julafton. Han är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö 2002–2006 och medverkade efter utbildningen i bl a i Utvandrarna i regi av Farnaz Arbabi, och i Gertud Larssons Glasjesus, båda på Regionteatern Blekinge Kronoberg. Johannes har jobbat med flera film- och TV-produktioner. I filmen Monica Z (2012) spelade han Beppe Wolgers, och på TV har han medverkat i De halvt dolda (2008) av Jonas Gardell, och Livet i Fagervik (2008) i regi av Harald Hamrell, Kjell Sundvall och Mikael Syrén. Johannes har också medverkat i SVTs Fröken Frimans krig (2013), julkalendern Gyllene Knorren (2010), och i Barnkanalens program Pináta (2014).

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar