Laddar

Nya uppgifter: Facebook-misshandel livesändes inte

En misstänkt misshandel uppgavs ha livesänts på Facebook. Uppgifterna var felaktiga, men en man har anhållit misstänkt för flera brott.

delningar

Under måndagsmorgonen kom det ut uppgifter om att en misshandel hade livesänts på Facebook. Polisen har efter förhör fått en klarare bild av händelsen, och någon misshandel har aldrig fångats på film.

– Det kommer in ett samtal till 112 på en pågående händelse i en lägenhet på Söderkulla. Personen var med i en sluten grupp på Facebook där en livesändning skett, och på filmen ska man ha sett en kvinna som verkar vara medvetslös, säger Nils Norling, presstalesperson polisen Malmö.

På filmen syntes också en man och polisen skickade ett större antal patruller till platsen och bröt sig in. På plats greps mannen och den medvetslösa kvinna fördes till sjukhus.

– Hon är inte allvarligt skadad, men det är oklart vad som lett till att hon är medvetslös. Vi kan inte bekräfta att det är våld som ligger till grund för det, säger Nils Norling.

Livesändningen genomfördes däremot av en tredje person i lägenheten, en kvinna. Nu är mannen anhållen misstänkt för två fall av misshandel, mot båda kvinnorna i lägenheten. Den anhållne är 51 år gammal och den medvetslösa kvinnan är i mannens ålder. Den tredje kvinnan är yngre, men vuxen.

– Vi vill inte gå ut med vad de har för relation till varandra, men de hade all anledning att befinna sig i lägenheten, säger Nils Norling.

Mannen misstänks också för olaga hot mot en av kvinnorna och brott mot vapenlagen, då han haft ammunition och luftvapen som kräver licens i bostaden.

Relaterade artiklar