I samarbete med annonsör

Nya spelregleringen den 1 Januari 2019

De senaste åren har det lanserats nya spelsajter på löpande band med större och generösare bonusar än den andra. Det har helt enkelt varit himmelriket för spelmarknaden och spelutvecklare, men nu har en ny lag godkänts vilket gör att spelmarknaden kommer att ändras. Den nya lagen röstades igenom den 7 Juni av riksdagen.

delningar

Spelbolag som befunnit sig i utlandet har tidigare varit väldigt måna om svenska spelare då spelintresset är väldigt stort i Sverige. Det har gjort att nya spelsajter har lanserats och erbjudit förmåner för just svenska spelare som lojalitetsbonusar, insättningsbonusar och andra bonusar.

1 januari 2019 kommer en ny spelregel träda i kraft som kommer påverka spelmarknaden rejält. Den nya spelregeln innebär att spelsajter som erbjuder t.ex. Casino online som vill rikta sig mot svenska spelare från och med 1 Januari 2019 måste ansöka om en spellicens för detta. Spelsajter med svenska spelare måste betala skatt till Sverige från och med 1 Januari för att få ha svenska spelare, men själva licensen är gratis för spelbolagen att ansöka om. Dock finns det en hel del krav som spelsajten måste uppfylla för att kunna få denna licens. Bland annat måste de ha en representant i Sverige juridiskt samt via ett bolag. Spelsajten måste även se till att följa de nya förordningarna när det kommer till upplägg av spelsajten och säkerhet gentemot sina egna spelare. Marknadsföringen av spelsajter kommer även den påverkas av denna lag, då marknadsföringen inte får utlova några som helst "lockvaror". Detta innebär att det inte får göras någon marknadsföring för bonusar eller gratis spelpengar. Det får med andra ord inte vara någon överdriven marknadsföring för att locka nya spelare. Spelsajter måste även aktivt arbeta med att motverka spelmissbruk och se till att vara måna samt noggranna med att informera sina spelare om spelmissbruk. Exempelvis måste alla spelsajter med denna licens låta sina spelare sätta sina egna gränser och sin egna spelbudget.

Betalningsmetoderna kommer även de att påverkas då Zimpler och SMS Bill, vilket är två fakturatjänster, inte kommer godkännas efter lagen träder ikraft. För att säkerställa att alla dessa nya lagar följs kommer spelmyndigheten att ha kontroller och se till att ha personal ute för att kontrollera att spelbolag följer reglerna. En av de förändringar som verkligen kommer förändra spelmarknaden är att populära bonusar som free spins, reload bonusar och lojalitetsbonusar kommer försvinna. Spelsajter kommer inte kunna erbjuda någon mer bonus än själva välkomstbonusen. Den nya lagen innebär att spelbolagen som vill ha svenska spelare kommer få betala 18% i skatt till Sverige. Dock kommer spel som tillverkats för allmännyttiga ändamål att vara skattefria.

Den nya lagen kommer givetvis innebära stora förändringar då spelsajter måste förändra fokus från bonusar till kvalité och innehåll. Utbudet av spelsajter i Sverige kommer minska rejält men det kommer dock vara högre säkerhet, vilket gör att du som spelare inte kommer behöva oroa dig för falska bonusar samt utbetalningar. Det kan även hända att det inte kommer lanseras lika många spelsajter som det gjorts de senaste åren tack vare den här nya lagen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.