Laddar

Nya sakerna som irriterar dina grannar

SBC har tagit reda på vilka nya störningsmoment som irriterar boende i bostadsrättsföreningar.

delningar

Tidigare i år listade Sveriges Bostadsrättscentrum, SBC, de vanligaste störningsmomenten i svenska bostadsrättsföreningar. Då toppades listan av stök i soprum och tvättstuga.

Tekniken har på många sätt underlättat våra liv. Men med den moderna tekniken kommer också nya störningsmoment.

SBC har därför gjort en ny undersökning på vilka nya, moderna störningsmoment som finns i bostadsrättsföreningar.

Ett växande problem i svenska bostadsrättsföreningar är elbilar. Bilägaren laddar sin eldrivna bil i det gemensamma garaget, en kostnad som samtliga medlemmar i föreningen får dela på, enligt SBC.

Ett annat vanligare fenomen är att beställa hemleverans direkt till dörren, något som kan resultera i flera irritationsmoment enligt SBC. Kassar som blir ståendes i trapphuset och skapar fara vid utrymning kan resultera i både böter från brandskyddsmyndigheten och upprörda grannar.

Spring i trappuppgången av obehöriga är också sällan uppskattat och ännu mindre spridning av den privata portkoden för att komma in i entrén.

– Vi får allt fler frågor om hur den här typen av nya störningsmomenten i bostadsrättsföreningar bör hanteras. Om du irriterar dig på en granne är det i första hand bäst att tala med den berörda personen. Om detta inte hjälper bör du kontakta styrelsen som får ta problemet och samtalet vidare, säger Monika Jukic, chefsjurist på SBC.

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?