Laddar

Ny utställning om gamla Limhamn

Foto: Skärmdump/MKB

Idag öppnar en ny utställning i nybyggnadsområdet Limhams läge. Det är MKB som fyller en av sina lokaler med en fotoutställning om det gamla Limhamn.

delningar

Enligt Mats Bergkvist, husvärd och initiativtagare på MKB fyller utställningen många syften. Redan 1948-1960 var det byggboom i Limhamn och utställningen är ett sätt att ta tillvara på det som en gång fanns på platsen och knyta samman det med den nya stadsdelen.

– Är det någon som tyckte det var bättre förr så kan vi visa att så var det kanske inte i alla lägen, säger Mats Bergkvist.

– Här har det genom tiderna varit mycket industri, utsläpp och buller. En rejäl kontrast till den nyanlagda gröna parken vi nu kan se framför utställningslokalen, säger han.

Historia är något som engagerar och förenar människor och arrangörerna hoppas att kunna ge kunder och nyinflyttade, Limhamsbor och Malmöbor något meningsfullt att mötas kring.

– De lär känna varandra och Limhamn. Det skapar också en delaktighet då besökarna gärna får bidra med egna minnen och bilder, säger Mats Bergkvist.

När: Utställningen öppnar den 12 juni och pågår följande tider från 12 juni till 11 juli samt från och med 6 augusti så länge lokalen inte är uthyrd:

Tisdagar 13:00-15:00

Onsdagar 15:00-17:00

Var: Limhamns läge, Rörtornsgatan 7 (Lokalen på hörnan i Hisstornet)

Relaterade artiklar