Laddar

Ny tävling ska lösa framtidens avfallshantering

200 000 kronor. Det är prissumman som ligger i potten när Malmö stad i vår arrangerar en innovationstävling i syfte att utveckla förslag till framtidens avfallshantering.

delningar

Fram till och med den 11 april går det bra att lämna in bidrag till tävlingen, som avgörs i två steg. Tävlande skickar först in en kort beskrivning och illustration av sin idé, varpå en jury avgör vilka bidrag som går vidare. För de tävlande som tar sig till steg 2 väntar 100 000 kronor och en möjlighet att utveckla konceptet tillsammans med branschexpertis. En slutlig vinnare presenteras sedan under ett seminarier på årets Almedalsveckan och premieras med ytterligare 100 000 kronor.

– Vi måste tänka nytt kring vår avfallshantering. Sveriges första kvartersnära återbrukscentral ReTuren i Lindängen i Malmö är ett bra exempel på hur vi försöker ta ett helhetsgrepp på hållbarhetsperspektivet. Vi vill att denna tävling ska ge oss nya infallsvinklar, säger Mimmi Bissmont, utvecklingsingenjör på VA SYD i ett pressmeddelande.

Tävlingen arrangeras av Malmö stad, Sveriges lantbruksuniversitet SLU Alnarp och VA SYD i samarbete med en rad andra aktörer. Mer information och anmälan finns på Malmö stads hemsida.

Relaterade artiklar