Laddar

Ny statistik: Så har bostadspriserna förändrats i sommar

Marknaden är mer stabil än 2017. - Foto: Mostphotos

Det totala antalet försäljningar är lågt.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Bostadsmarknaden har stått stilla i sommar och det är endast i Stor-Stockholm som bostadspriserna på både bostadsrätter och villor har gått ner under juli månad. Både Göteborg och Malmö visar på plussiffror med två respektive tre procents prisuppgång. Det visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik. I landet som helhet har priserna på villor varit oförändrade den senaste månaden.

– Sammantaget kan vi konstatera att marknaden är betydligt mer stabil senaste halvåret om vi jämför med andra halvåret 2017. Priserna på villor har ökat i en majoritet av Sveriges län både de senaste tre månaderna och 12 månaderna, säger Per-Arne Sandgren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Majoriteten av de svenska länen dock visar fortfarande en prisnedgång på bostadsrätter det senaste året. Sett som helhet har landet sett en prisnedgång på sex procent.

– De senaste månaderna ser vi överlag mer positiva tecken men på årsbasis har priserna fortfarande sjunkit åtta procent i Stor-Stockholm samtidigt som Stor-Göteborg och Stor-Malmö hamnar på minus tre procent, säger Per-Arne Sandgren.

Sponsrat inlägg

Roliga onlinespel du måste testa!

Nätet kryllar av spel, det finns en hel hop med dem på den här sajten. När du får ett infall och vill testa något nytt kan du bli sittandes i flera timmar, bläddrandes genom tusentals spel med bara en skärmbild som ledtråd till vilket typ av spel du får.