Laddar

Ny satsning ska underlätta för flygresenärer

Malmö Airport är först ut med ny tekniksatsning för incheckning och boarding.

delningar

Allt fler resenärer flyger enbart med handbagage vilket leder till att det blir trångt om plats på hyllorna i kabinen.

Nu pågår därför ett test på Malmö Airport som syftar till att underlätta incheckning och boarding för alla resenärer.

I samband med incheckningen kan man välja att automatiskt kontrollera handbagagets storlek och vikt som matchas mot flygbolagens olika regelverk. Om väskan är för tung eller skrymmande får resenärerna besked om att checka in väskan direkt.

– Vi är glada att vara den första av Swedavias flygplatser att testa den nya tekniken som används framgångsrikt på flera internationella flygplatser. Tanken är att erbjuda resenärerna en smidigare hantering av handbagaget. Om väskan är godkänd utifrån vikt och storlek får man en bagagetag att sätta på väskan, som även underlättar vid ombordsstigningen på flygplanet, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

Testet på Malmö Airport ingår i Swedavias Self Service-koncept som är en del av Swedavias satsningar automatiserade lösningar. Tidigare lanseringar är incheckningsautomater, automatiserade bagage drop samt automatiserade inpasseringsgrindar i säkerhetskontrollen och gaterna.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?