Nu startar e-Allsvenskan: ”Unik möjlighet”

Foto: Arkivbild.

MFF ställer upp med professionella FIFA-spelare.

delningar

Under onsdagen lanserade Svensk Elitfotboll och DreamhackeAllsvenskan”. Serien startar i mars och under resten av våren spelas en gemensam eAllsvenska som del av Global Series. Sammanlagt är det tolv svenska elitklubbar som deltar i den första upplagan. Däribland lag som MFF, Örebro SK, AIK och Djurgården

Samtliga klubbar ställer upp med två till fem professionella FIFA-spelare i alla elva ligamöten och i playoff. Den 25 maj kommer en vinnare att koras i en final. 

– Det är dags att ta eSporten på allvar och inse möjligheterna med att ha ett starkt varumärke även i den här världen. Det ligger helt rätt i tiden och jag är glad att klubbarna vill vara med på det här tåget. Det ska bli spännande att följa och jag är säker på att eAllsvenskan kommer bli något riktigt stort, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll i ett pressmeddelande. 

Alla matcher kommer dessutom att streamas på Dplay. 

– Vi har en unik möjlighet att göra något bra av det här och knyta an eSporten med den riktiga fotbollen en gång för alla och därmed attrahera nya målgrupper till varandra. Det kommer i slutändan gynna alla, säger Tomas Lyckedal, Chief Strategy Officer på Dreamhack.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar