Laddar

Nu städar Malmö stad ut julen: ”Mycket innehåll för pengarna i år”

Så mycket spenderades på jularrangemanget Jul i City.

delningar

Julen är över för denna gången. Det mesta från Jul i City har packats ner men ännu hänger ljusslingorna som lyser upp de ännu mörka januarikvällarna.

Årets arrangemang har bemöts väldigt positivt. Framförallt Wall of Kindness där man kunde lämna eller hämta en jacka har lyfts fram. Väggen gjordes i samarbete med Stadsmissionen men idén kom från ett medborgarförslag.

En sak som har fått delade reaktioner är betonghindren som omgärdat området.

– Vi har haft blandade reaktionerna på betonghinderna. En del tyckte att det är bra att vi använder betonghinder medan andra ställer sig mer frågan till i vilken utsträckning de skyddar. Betonghinderna höjde tyvärr inte estetiken på Jul i City men vi gjorde vårt bästa för att få dem att se bra ut med hjälp av granris och röda band, säger Mia Hansson, projektledare för Jul i City vid Gatukontoret i Malmö.

Arrangemanget har i år kostat 2,4 miljoner kronor, ungefär vad det brukar kosta.

Anser ni att det är välspenderade pengar? 

– Ja, det tycker jag. Det är ju jättemycket pengar men samtidigt varar arrangemanget under en lång period, en månad. Man kan ju önska sig en större budget för att ha fler scenframträdanden men vi fick mycket innehåll för pengarna i år. Dessa pengar har räckt till mycket.

Tankarna och idéerna inför den kommande julen har redan nu börjat odlas. Exakt vad vi kommer mötas av nästa år vill Mia Hansson inte avslöja än.

– Vi har börjat titta på möjliga koncept, det kan bli förändringar i upplägget. Vi får förnya oss ibland men samtidigt är det traditionella viktigt. Vi har massor med idéer sen får man bolla dem uppåt och se vad man får, berättar hon.

Inom de närmaste veckorna kommer ljusbelysningen att tas ner, julen måste ju ta slut någon gång.