Laddar

Nu satsar kommunen på hybridgräs

Nu får Malmö FF ett nytt underlag på sina träningsplaner. Malmö kommun storsatsar på hybridgräsplaner.

delningar

Diskussionerna om naturgräs och plastgräs har duggat tätt de senaste åren. Men nu satsar Malmö kommun på hybridgräs. Det är två träningsplaner på Stadionområdet som inom kort får hybridgräs. Det skapar genom att man sår vanligt gräs ovanpå en bädd av konstgräs som gör att sorterna blandas.

Det nya underlaget läggs på Stadionområdets träningsplaner 5 och 6.

Samtidigt skriver kommunen ett avtal med Malmö FF som ger klubben rätt att använda träningsplanerna de kommande 10 åren, mot en hyra på 1,5 miljoner kronor per år.

– Storklubbar i Europa har redan anlagt hybridgräs på sina träningsanläggningar. Det gläder mig att MFF leder utvecklingen för detta i Sverige. Ännu en fördel är att vi i Malmö ur ett miljöperspektiv får möjlighet att pröva nya underlag för framtidens fotbollsplaner, säger Frida Trollmyr, kommunalråd med ansvar för kultur och fritid.

Det nya underlaget beräknas vara på plats och spelbart från sommaren 2017.

 

 

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?