Laddar

72 nya emojis är här – men några stoppades i sista stund

Pinocchioansiktet, selfien och avokadon är äntligen här. På tisdagen släpptes sammanlagt 72 nya emojis i årets stora uppdatering.

delningar

Det är organisationen The Unicode Consortium som nu släpper den senaste uppdateringen (version 9.0) av de populära uttryckssymbolerna. I det nya paketet kan vi bland annat glädja oss åt efterlängtade symboler för avokado, bacon och champagneglas men även mer otippade emojis som vattenpolospelaren och ugglan gör nu sin debut.

Totalt innehåller den nya uppdateringen 72 nya symboler – men de kunde ha varit ytterligare två. Enligt nyhetssajten Mashable valde Unicode i sista stund att utesluta två emojis: en för modern femkamp och en för sportskytte. Anledningen till detta ska ha varit påtryckningar från dels Apple och Microsoft men också från aktivister för ökad vapenkontroll.

 

De nya symbolerna gjordes tillgängliga under tisdagen men exakt när vi får se de i telefonen är fortfarande oklart. Både Apple och Google väntas inkludera symbolerna i samband med nästa uppdatering av sina operativsystem (iOS 10 respektive Android N).

Nästa uppdatering av emoji-utbudet (Unicode 10.0) är planerad till mitten av 2017. Då kan vi enligt rykten bland annat se fram emot bland annat lyckokakan, take away-boxen och släden.