Nu kan du gå på virtuell husvisning

Foto: Fastighetsbyrån

För många som vill köpa bostad utomlands kan det vara svårt att komma iväg på visning. Fastighetsbyrån har nu satsat på en app som gör att köpare kan gå på visning med hjälp av VR-glasögon.

delningar

Fastighetsbyrån har gjort en undersökning som visar att många svenskar som drömmer om en bostad utomlands, kan tänka sig att köpa på distans, utan visning på plats.

På frågan ”Skulle du kunna tänka dig att köpa bostad på distans med hjälp av en verklighetstrogen VR-visning?” svarade 17 procent ”Ja, absolut”, 40 % svarade ”Eventuellt, beroende på hur bra bild VR-visningen ger” och 43 % svarade ”Nej, jag måste se bostaden på plats”.

Fastighetsbyrån har valt att satsa på en app till VR-glasögonen Oculus Go. I appen laddas löpande de bostäder som företaget förmedlar i Spanien och Portugal. På många platser finns även drönarvyer där man kan se området uppifrån.

Möjligheten att gå på VR-visning kommer att finnas på Fastighetsbyråns kontor i Malmö. Övriga städer där headset med appen kommer att finnas är Umeå, Örebro, Karlstad, Nynäshamn, Eskilstuna, Helsingborg, Lund, Kalmar, Östermalm, Göteborg väst och Södertälje.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar