Laddar

Nobbades av MFF – jagas av europeiska storklubbar

Fick inte chansen i Malmö FF – nu uppges PSG och Inter jaga succémittfältaren.

delningar

22-årige Enis Bardhi har gjort succé i spanska Levante. I förra omgången svarade han för två mål när Levante besegrade Barcelona, och totalt har Badhi svarat för 9 mål på 25 matcher i La Liga.

Men mittfältaren, som även är makedonsk landslagsman, kunde hamnat i Malmö FF. 2014 var Bardhi dominant i division 2-klubben Prespa Birlik och sökte sig till MFF, men där fick han inte ens chansen att provspela i U19-laget.

– I dag är jag glad att de svenska klubbarna nonchalerade honom. De ville inte testa honom och jag känner att jag aldrig fick ett svar på varför. När det hände kände jag lite: ”vad är det här?” Vad kostar det er att ta in och testa en talang som redan finns i stan? Men det var kanske ödet, säger Agim Sopi, Prespa Birliks dåvarande tränare som tog Bardhi till Sverige, till Expressen.

Även Landskrona BoIS, Helsingborgs IF och Mjällby blev erbjudna Bardhi, men samtliga tackade nej. I stället hamnade han i ungerska Ujpest där det blev 19 mål på 79 matcher, vilket väckte intresse från Spanien. La Liga-klubben Levante köpte loss honom för 15 miljoner kronor – och där har succén fortsatt.

Nu skriver ESPN att europeiska storklubbar som Inter och PSG försöker värva honom.

– Han trodde att det var en dröm. Jag sa att han skulle nypa sig i armen och verkligen känna: ”det är jag som gjort det här”. Det är så fantastiskt roligt att ha fått uppleva den här resan med honom. Att allt det hårda jobb han har lagt ner nu betalar av sig, säger Agim Sopi.

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?