Laddar

Nattens händelser i Malmö

Här är nattens händelser i Malmö.

delningar

22.48: En person utsattes för ett rån på Lugna gatan i centrala Malmö. Tre gärningsmän slog till men det är inte känt vilket byte man fick med sig.

Mannen som rånades fick föras till sjukhus för kontroll.

23.00: En person bosatt i Rosengård ringde polisen efter att ha sett fyra personer gå till två mopeder och köra iväg, enligt Sydsvenskan. Inringaren var säker på att en av personerna höll i en pistol och lämnade ett bra signalement.

Strax efteråt kunde en mc-polis gripa en ensam mopedist som är misstänkt för grovt vapenbrott då det fanns ett vapenhölster i mopeden.

Senare hittade polisen ytterligare en moped på Ramels väg och i dess förvaringsutrymme hittades två stycken pistoler. Under natten blev den gripne mannen också anhållen av jouråklagare. Han är 23 år gammal och känd av polisen sedan tidigare.

01.38: Det larmades om en misstänkt misshandel på Agnesfridsvägen i Malmö. Polis åkte till adressen och grep en misstänkt gärningsman som ska ha sparkat, slagit och tagit stryptag på en kvinna.

– Det är misshandel, olaga hot men också olaga frihetsberövande då han har hindrat henne från att lämna. Han grips vid tretiden av polisen som har genomfört en brottsplatsundersökning. Kvinnan behövde inte åka ambulans, säger Kim Hildpolisens ledningscentral.

I övrigt rapporterar polisen om genomsnittlig lördagskväll från Malmö.