Laddar

Nära tvåsiffrigt i sanslös Rosengårdskross

Fyra mål av storstjärnan och totalt nio mål. Rosengårds vinst mot Eskilstuna kommer gå till historien.

delningar

Det började precis som det slutade. Med mål från Malmös tyska storstjärna Anja Mittag. Däremellan tryckte hon in ytterligare två mål.

För att parafrasera på den nötta kvällstidningsrubriken: ”Ni kan inte ana vad som hände däremellan”.

Jo det kanske ni kan. FC Rosengård bjöd på en målshow utan dess like.

Faktum var att siffran nio skulle skina från måltavlan när 90 minuter var spelade. 9-0 till Rosengård – en sanslös siffra-

Redan efter 31 minuter hade Malmölaget gjort fyra mål och det var ändå bara början, som Albert Svanberg än gång sa i en känd krönika.

Mittag som hade öppnat målskyttet gjorde ytterligare två mål inom loppet av två minuter i den andra halvleken och efter 55 minuter stod 6-0.

Tempot med ett mål var tionde minut skulle fortsatte och det skulle sluta med de förkrossande siffrorna 9-0. Ett statement om något från Rosengård.

– Vi har ett väldigt giftigt anfallsspel när vi får komma rättvända mot ett annat lags backlinje, säger FC Rosengårds tränare Jonas Eidewall till Kvällsposten.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?