Nanne spelar elak barnhemstant: ”Pirrigt som sjutton”

24Malmö fick ett snack med skådespelerskan inför stora premiären.

delningar

Annie är en klassisk musikal som bygger på den tecknade serien Little Orphan Annie av Harold Gray. Snart har musikalen premiär i Malmö i regi av hyllade teaterveteranen Eva Rydberg. I 2018 års upplaga av musikalen är det Nanne Grönvall som axlar rollen som Miss Hannigan och Thomas Järvheden spelar Mr Warbucks. När 24Malmö får en pratstund med Nanne Grönvall är gänget inne i en intensiv rep-period. 

– Det går bra och framåt. Vi har kört i en månad nu och vi har repat intensivt så gott som varje dag eller i alla fall sex dagar i veckan, säger hon. 

Foto: Cesare Righetti.

Enligt Nanne har rollen som Miss Hannigan varit en utmaning att ta sig an. 

– Det är en barnhemstant som inte tycker om barn. Hon är inte så så snäll helt enkelt, är ständigt lite berusad och tycker mycket om karlar. Men under ytan finns det en kärlekstörstande kvinna som det inte gått så bra för i livet, säger Nanne Grönvall och fortsätter: 

– Det har varit svårt att våga ta ut svängarna med henne, men där har Eva Rydberg varit den bästa guiden som regissör. Hon har ett enormt sinne för tajming och det är helt magiskt att få jobba med och lära sig av henne. 

Den 30 november är det dags för premiär på Nöjesteatern i Malmö och första mars drar musikalen vidare till Lorensbergsteatern i Göteborg. Enligt Nanne känns det bra att ha premiären här i Malmö. 

– Det känns jättehärligt. Jag trivs jättebra här. Det är en väldigt mysig stad som är väldigt trevlig att cykla i. Sedan gillar jag att promenera runt här med alla restauranger och caféer överalt. Sedan är Nöjesteatern ett mysigt och intimt gäng, säger Nanne Grönvall. 

Nu är hon taggad inför premiären. 

– Det är pirrigt som sjutton. Men det är en fantastisk familjemusikal. Barnen är helt lysande och alla som är med är enormt duktiga. Musikalen innehåller många starka låtar och är humoristisk samtidigt som man blir berörd, avslutar Nanne Grönvall. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar