Laddar

Nämndeman i Malmö uttryckte stöd för nazister – avgår

Har avgjort migrationsmål, och berömt Nordiska motståndsrörelsen.

delningar

Trots att Lars Nilsson (SD) har uttryckt stöd för den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen har han varit nämndeman vid Förvaltningsrätten i Malmö, skriver Aftonbladet. Han har bland annat avgjort migrationsmål.

– Absolut inte. Det är två skilda saker, och det vet du lika bra som jag, säger Lars Nilsson till Aftonbladet när han får frågan om han låter sin politiska övertygelse påverka sina juridiska uppdrag.

Förutom nämndeman i Malmö är Lars Nilsson även ordförande för Sverigedemokraterna i Perstorp. I samband med att Nordiska motståndsrörelsen höll ett torgmöte i Småland för tre år sedan skrev han på sajten Nordfront: "Bra jobbat. När kommer ni till Hässleholm, det behövs. Jag kommer gärna o hjälper till."

En dryg vecka senare delade nazister ut flygblad i Ludvika, och då skrev Lars Nilsson: "När får vi se er i Hässleholm eller Helsingborg?" När nazisterna uppmanade fler att gå med i deras organisation kommenterade han: ”Finns det något jag kan hjälpa till med i en ålder av 54”.

Lars Nilsson säger till Aftonbladet att han inte är nazist, utan att han är "för demokrati" och att han inte stödjer Nazistiska motståndsrörelsen, men tycker att "alla ska ha rätt att uttrycka sina åsikter".

Lars Nilsson har valt att lämna Sverigedemokraterna och avsäga sig sina politiska uppdrag efter att han konfronterats av Aftonbladet.

Relaterade artiklar