"Mystisk" man gripen – platsen har spärrats av

Misstänkt. Avspärrning. Foto: Fredrik Larsson / Pixabay

(Uppdaterad 07.40) En 18 årig man har anhållits misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var vid halv nio-tiden på lördagskvällen som en person greps utanför Rättscentrum på Porslinsgatan i Malmö. En uppringare berättade att en person uppträdde mystiskt på platsen och en polispatrull skickades dit för kontroll. På plats påträffade de mannen som greps.

På vilket sätt har mannen betett sig mystiskt?

– Det kan jag inte gå in på just nu. Det kan bli en del av en förundersökningen. Uppringaren tyckte det och polisen kontrollerade personen som de sedan grep, säger Calle Persson, polisens presstalesperson region Syd, kort efter att mannen greps.

Platsen spärrades av i väntan på vidare utredning. Föremål som kan vara intressanta för fortsatt utredning togs i beslag. Vid kontroll av mannen anträffades enligt polisen något som såg ut som en mindre fyrverkeripjäs eller liknande. Objektet undersöktes av Nationella bombskyddet som var på plats vid Rättscentrum och vid kvart över tio på söndagskvällen hävdes avspärrningarna.

Vid 22.45 meddelar Calle Persson att brottsrubriceringen är försök till allmänfarlig ödeläggelse.

Misstänker ni att mannen tänkte genomföra någon typ av brott mot Rättscentrum?

– Vi misstänker att han skulle det, men sen får vi se om han blir dömd för det. Vi tar hjälp av förhör, övervakningsfilmer och säkring av föremålet i utredningen. Inledningsvis är brottsrubriceringen försök till allmänfarlig ödeläggelse, men det kan bli försök till skadegörelse eller olaga hot. Även om det är en mindre fyrverkeripjäs hade det kunnat skapa oro hos personal på Rättscentrum och hos grannar. Vi får se hur det blir när det är klart men så ser brottsrubriceringen ut inledningsvis, säger Calle Persson.

Strax före klockan 01:56 natten till måndag anhölls en 18-årig man efter beslut av åklagare misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse. Brottsrubriceringen kan dock komma att ändras då en analys av den laddningen som mannen försökt antända har gjorts.

Enligt vakthavande polisbefäl Magnus Lefèvre är bedömningen att det handlar om någon form av pyroteknik.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar