Laddar

Myndighet varnar för Facebookbedragare: ”Pågått ett tag”

Det fräcka tillvägagångssättet drabbar allt fler. "Vi ser en ökning av incidenter".

delningar

Bedragarna går in på någon av Försäkringskassans Facebooksidor och tar kontakt med följarna genom att skicka en vänförfrågan. Man utger sig komma från Försäkringskassans kundtjänst eller kundportal. Därefter ber man om person- och bankkontouppgifter.

– Det är inget akut nu utan det har pågått ett tag. Få är berörda men då och då dyker det upp en ny anmälan, säger Helena Esscher, presschef på myndigheten till Expressen.

Försäkringskassan har lagt ut en varning på sin hemsida och man betonar att man aldrig hanterar personliga ärenden genom Facebooksidorna.

Vi ser en ökning av incidenter där personer försöker lura till sig sekretessbelagda uppgifter i våra sociala medier. Därför vill vi uppmana allmänheten att aldrig lämna ut personuppgifter eller uppgifter om kontonummer eller BankID, säger Birgitta Målsäter, chef på säkerhetsstaben.

Den som är drabbad uppmanas att göra en polisanmälan.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?