Laddar

Mylläri efter SHL-debuten: ”Kunde inte börjat bättre”

För ett par månader sedan mötte han HockeyEttan-lag – på lördagen gjorde Anton Mylläri debut i SHL.

delningar

Anton Mylläri avslutade förra säsongen med att möta lag som Huddinge, Visby/Roma och Kristianstads IK – och var med om att spela ner klassiska Västerås i HockeyEttan. Trots det visade Patrik Sylvegård och Malmö Redhawks intresse för Mylläri och gav honom ett ettårskontrakt.

– Det var väldigt tråkigt att lämna Västerås och jag lider med hela föreningen. Men jag följde matchen i går och såg att de vann till slut. Jag satt och skrek hemma i soffan. Jag hoppas på det bästa för dem, säger Anton Mylläri och fortsätter:

– Jag har haft Martin Filander som coach förut och de (Malmö) har haft koll på mig. Jag var på besök i Malmö, träffade tränarna och tittade på arenan. Efter det kom vi överens om ett kontrakt.

Under lördagen fick han göra debut i SHL när Redhawks inledde säsongen med att köra över Rögle med hela 5–0.

– Skitkul! Mycket folk på läktarna, Skånederby och vinst. Det kunde inte börjat bättre, säger Mylläri.

Var det som du hade förväntat dig? – Ja, faktiskt. Vi kom ut ganska bra på dem. Jag trodde väl att Rögle skulle köra lite mer, men jag kom in i det bra.

När matchen summerades hade Mylläri inte bara gjort debut – utan också varit inne på ett mål framåt, spelat fram till ett, täckt skott och klockats för över tio minuters istid.

– Jag vände på spelet och Jens Olsson flög förbi mig, säger han.

En match i SHL och lika många poäng? – (Skratt). Det tackar jag för.

SHL IF Malmö Redhawks–Rögle BK 5–0 (1–0, 1–0, 3–0) Målen: 19.33 1–0 Andy Miele, (Stefan Warg, Rhett Rakhshani), 38.49 2–0 Daniel Zaar, (Tuukka Mäntylä), 43.14 3–0 Jens Olsson, (Nichlas Hardt, Anton Mylläri), 50.13 4–0 Robin Alvarez, (Andy Miele, Daniel Zaar), 53.41 5–0 Carl-Johan Lerby, (Max Görtz, Lukas Haudum). Skottstatistik: 43–16 (18–4, 13–5, 12–7). Utvisningar: MIF: 1×2. RBK: 2×2. Domare: Marcus Linde & Mikael Holm. Publik: 9 268, Malmö arena.

Relaterade artiklar