Laddar

Polisen gör succé – i deckarvärlden

Författaren och polisen Anna Larsson kom till Malmö för sex år sedan. Då helt okänd – nu ett av Sveriges nya stjärnskott i deckarvärlden.

delningar

Anna Karolina eller Anna som hon egentligen heter – är Sveriges senaste stjärnskott i deckarvärlden. Efter sin succédebut Stöld av babian följde hon hon upp med Står dig ingen åter som har varit prisnominerade.

Anna som från början utbildade sig till polis men som efter ett par år i yrket skolade om sig till författare, har minst sagt fått en succéstart på sin deckarkarriär. Sin debut – Stöld av babian gjorde en stor succé och såldes i massor av upplagor. Uppföljaren – Står dig ingen åter blev en lika stor succé och var nyligen nominerad till Stora ljudbokspriset. 

– Jag vet inte riktigt hur de väljer ut böckerna från början – men från början var det 30 stycken nominerade i genren deckare. Något jag hörde var hur betygen såg ut på Storytel och hur många som lyssnat på boken. Sedan fick folket rösta och då kom jag med bland de fem bästa. Där vann ju tyvärr en annan, förklarar Anna.

För tillfället är Anna tjänstledig från sin tjänst hos polisen. I detta nu håller hon på att skriva på den tredje boken i serien. Den boken kommer att släppas till hösten och det är hektiska tider för tillfället. Under vintern var hon i Thailand för att skriva det sista på boken som kommer att heta – Förlorat ansikte.

Kan du berätta något om den? – Ja, jag måste försöka formulera mig rätt bara. Men det handlar om en kvinna som får syra i ansiktet och därefter blir hon bortförd från sjukhuset. Från början tror man att det är något hedersbrott. Men sedan upptäcker man att det är lite större än så.

Någon besvikelse över att varit nominerad men inte prisad känner inte Anna. Det har i stället sporrat henne att fortsätta sin författarkarriär.

– Jag vill fortsätta att skriva. Från början sa jag att det skulle komma tre böcker. Det har jag reviderat och i stället kommer jag att sikta på minst fem böcker, säger Anna avslutningsvis.

Anna Larsson Ålder: 41 år. Familj: Sambo och tvillingar. Bor: Limhamn. Gör: Polis/Författare. Aktuell: Skriver sin tredje bok om polisen Amanda.

Relaterade artiklar