Mopedist misshandlade bilförare efter krock – och tog hans bil

Foto: Lennart Angermund/Mostphotos

Bilen är fortfarande efterlyst. En man misstänks nu för rån, misshandel och smitning från trafikolycka efter kollisionen.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Runt klockan 18 på söndagskvällen larmades polisen till korsningen Augustenborgsgatan och Norra Grängesbergsgatan i Malmö, med anledning av vad som först beskrevs som en mindre trafikolycka mellan en personbil och en moped.

– En moped och en personbil kolliderar vilket leder till att föraren av bilen ska ha blivit slagen ett antal gånger av mopedföraren. Den misstänkte personen knuffar bort bilföraren från bilen och hoppar sedan in i bilen och kör iväg. Mopeden blev kvar på platsen. Någon misstänkt har vi inte i nuläget och bilen ska fortfarande vara borta, säger Nils Norling, polisens presstalesperson i Malmö.

Två personer, en man i 30-årsåldern och en man i 60-årsåldern befann sig i personbilen.

– Det här är en ovanlig typ av händelse. Ibland kan det bli lite hetsigt och bråkigt vid trafikolyckor - det är inte helt ovanligt, men att någon stjäl ett annat fordon på det här sättet är ovanligt. Det är en stor vältrafikerad gata mycket folk och det är en hel del personer som har sett hela eller delar av förloppet. Polisen anlände ganska snabbt till platsen och bilen är efterlyst, säger Nils Norling.

Ärendet rubriceras som rån, misshandel och smitning från trafikolycka.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar