Laddar

Mittnian klar för HK Malmö

Daniel Ekman Foto: Dennis Ylikangas / BildbyrΌn

Mittnian Daniel Ekman lämnar moderklubben Eskilstuna Guif för HK Malmö.

delningar

23-åringen har representerat Eskilstuna Guif i högsta serien under fem säsonger men väljer nu att byta klubb inför nästa säsong.

"Att få komma till en toppklubb i Sverige med målet att vinna SM-guld och med en tydlig ambition att spela i Europa känns både spännande och inspirerande. Det är en möjlighet i min fortsatta handbollskarriär och den vill jag absolut ta.", säger Daniel Ekman i ett pressmeddelande.

"Daniel är en teknisk och individuellt skicklig niometersspelare. Han är en spelare med fart och finess en s k spelande mittnia som gör andra bra. Daniel kommer att vara en viktig kugge i vårt fortsatta lagbygge för att utmana om SM-guldet. Vi ser fram emot att använda Daniels kvalitéer i HK Malmö.", säger Stian Tönnesen tränare i HK Malmö.

För Eskilstuna Guif är förlusten av Ekman ett stort avbräck.

"Utöver att Daniel är en stor spelare på planen så är han även en fenomenal kille privat och i omklädningsrummet. Daniel är en våra viktigaste spelare för laget, så att det är en tung förlust för framtiden är ett faktum.", skriver sportrådet genom Andreas Adolfsson på hemsidan.

Relaterade artiklar