Mittnian klar för HK Malmö

Daniel Ekman Foto: Dennis Ylikangas / BildbyrΌn

Mittnian Daniel Ekman lämnar moderklubben Eskilstuna Guif för HK Malmö.

delningar

23-åringen har representerat Eskilstuna Guif i högsta serien under fem säsonger men väljer nu att byta klubb inför nästa säsong.

"Att få komma till en toppklubb i Sverige med målet att vinna SM-guld och med en tydlig ambition att spela i Europa känns både spännande och inspirerande. Det är en möjlighet i min fortsatta handbollskarriär och den vill jag absolut ta.", säger Daniel Ekman i ett pressmeddelande.

"Daniel är en teknisk och individuellt skicklig niometersspelare. Han är en spelare med fart och finess en s k spelande mittnia som gör andra bra. Daniel kommer att vara en viktig kugge i vårt fortsatta lagbygge för att utmana om SM-guldet. Vi ser fram emot att använda Daniels kvalitéer i HK Malmö.", säger Stian Tönnesen tränare i HK Malmö.

För Eskilstuna Guif är förlusten av Ekman ett stort avbräck.

"Utöver att Daniel är en stor spelare på planen så är han även en fenomenal kille privat och i omklädningsrummet. Daniel är en våra viktigaste spelare för laget, så att det är en tung förlust för framtiden är ett faktum.", skriver sportrådet genom Andreas Adolfsson på hemsidan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar