Misstänkt för våldtäkt vid Möllan – har lämnat landet

Foto: Filip Beijer

Polis ska ha tagit prover på den misstänkte våldtäktsmannen.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Mannen som misstänkts ha våldtagit en kvinna i närheten av en hundrastplats vid Möllevångstorget i Malmö har identifierats av polis, skriver Sydsvenskan.

Mannen, som ska vara 37 år gammal, vistades tillfälligt i Sverige och har nu lämnat landet.

Det var vid 03-tiden under natten den 7 november som en yngre kvinna ska ha blivit förföljd och påhoppad vid ett elskåp på Södra Skolgatan. Området runt hundrastplatsen spärrades av och man kallade in tekniker med hundar för att söka spår.

Polis gick igenom övervakningskameror i området och identifierade en man som den misstänkte gärningsmannen. Mannen bar en blå huvjacka, ryggsäck och speciella Nike-skor. Polisen valde att gå ut med bilder på den misstänkte gärningsmannen

Filmen ledde till att mannen blev identifierad. Den misstänkte 37-åringen blev uppsökt av polis som tog prover på honom för att jämföra med spår från brottsplatsen. Han frihetsberövades dock aldrig som formellt misstänkt då det inte fanns en tydlig matchning mellan honom och spår på brottsplatsen, skriver Sydsvenskan.

Det är i samband med provtagningen mannen ska ha förstått att han var på väg att åka fast och lämnade platsen samma natt. Nu ska han befinna sig i ett annat land.

– Vi kan begära rättslig hjälp i annat land och även starta utlämningsprocesser, säger åklagare Mårten Alvinsson till Sydsvenskan.

37-åringen ska även vara misstänkt för ett sexbrott mot en person under 18 år.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar