Laddar

Misskötte sin hund – nu får kvinnan djurförbud

En kvinna i 40-årsåldern förbjuds att ta hand om djur efter att ha misskött sin hund.

delningar

Det var i augusti 2015 som kvinnans hund omhändertogs av polismyndigheten då kvinnan verkade vara oförmögen att ta hand om den. Hunden undersöktes av veterinär samma dag och då framgick att hon var kraftigt avmagrad och led av muskelatrofi. Vidare visade veterinärintyget att hunden hade överväxta sporrar och klor och att pälsen var matt och mjölig och veterinären beskrev det som att hunden ”utsatts för ett lidande som pågått i månader till år”.

Senare i augusti samma år underställde länsstyrelsen polismyndighetens beslut att omhänderta kvinnans hund. Nu kommer länsstyrelsens beslut att kvinnan inte ska få ta hand om något djur överhuvudtaget.

Länsstyrelsen skriver i beslutet: ”Som djurhållare brustit i din handlingsplikt genom att inte vidta nödvändiga åtgärder för att skydda och vårda de djur som du hade hand om och Länsstyrelsen anser att du därigenom allvarligt har försummat tillsynen och vården om dina djur.”

Djurförbudet gäller omedelbart och tillsvidare, och innebär att kvinnan inte får ha hand om något djur. Det gäller även att ta hand om djur som hon själv inte äger. Om hon äger något djur i dagsläget måste hon genast lämna i från sig det, och senast inom tre veckor.

 

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?