Misshandlade man grovt – riktade pistol mot vittnes huvud

Foto: Larm-Söderhamn / lynx

Bråket uppstod under en narkotikaaffär i Ystad.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Två män från Malmö, 27 och 29 år gamla, döms vid Ystads tingsrätt för bland annat grov misshandel, misshandel, olaga hot och narkotikabrott.

Det var den 3 januari 2018 som händelsen utspelade sig. De två dömda männen befinner sig i Ystad med anledning av en narkotikaaffär. De har kommit i kontakt med en man på Facebook och då rest till Ystad för att sälja cannabis för 14 000 kronor.

De träffas vid de två dömda männens bil i närheten av köparens bostad och där går något snett. Historien går isär om upprinnelsen men ett bråk utbryter och de två männen börjar misshandla köparen som blir slagen med ett tillhygge i ansiktet ett flertal gånger. De ska även sparka på köparen när han ligger ner.

Två vittnen ser hela händelsen. Ett av vittnena, en man, går förbi platsen med sin hund under tumultet och går fram för att stoppa bråket. Då tar en av männen upp en kolsyrepistol och riktar den mot vittnets huvud. Sedan hoppar de två männen in i bilen och kör iväg. Det andra vittnet, en kvinna, ringer polisen och berättar vad hon hade sett.

De två männen kör mot Malmö och stannar på en bensinstation vid flygplatsen. Polis kommer dit och då väljer männen att köra iväg. En kort jakt uppstår och efter ett kort efterföljande får polisen stopp på bilen. Vid kontroll av männen uppkommer även misstanke om narkotikabrott och rattfylleri. Längs flyktvägen hittas senare den kolsyrepistol som använts vid narkotikaaffären.

29-åringen döms nu vid Ystads tingsrätt till ett års fängelse för misshandel, grovt olaga hot, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han ska även betala 10000 kronor i skadestånd till vittnet som blev hotat med kolsyrepistolen. Tillsammans med 27-åringen ska de även betala 10400 kronor i skadestånd till köparen.

27-åringen döms åtta månaders fängelse för grov misshandel och ringa narkotikabrott.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar