Miljöns påverkan på Skånebarns hälsa ska undersökas

Foto: Mostphotos/ Sandnes1970

”Ett värdefullt kompetensunderlag”.

delningar

I dagarna skickar Region Skåne ut en miljöhälsoenkät till 11 000 skånska barn. Tanken är att resultatet ska användas i Region Skånes arbete med hälsofrämjande planering. 

– Resultatet från enkäten blir ett värdefullt kunskapsunderlag i arbetet med Skånes utveckling, där livskvalitet är en högt prioriterad målsättning. En hälsosam miljö är en grundförutsättning för det. I synnerhet förutsättningar för barns hälsa tycker jag är viktigt, säger Annika Kruuse, miljöchef på Regional utveckling i Region Skåne i ett pressmeddelande. 

I Skåne har det gjorts utökade undersökningar sedan 2005 – varannan gång vänder sig enkäten till vuxna och varannan gång till vuxna. Årets enkät handlar enligt Region Skåne om barns hälsa och frågorna rör bland annat inomhusmiljö, luftföroreningar, kemikalier och buller bland annat. 

Enkäten skickas ut till slumpmässigt valda vårdnadshavare som har barn i åldrarna 6–10 månader, 4 år och 12 år. Den här gången delas Skåne in i tre geografiska områden – tätort, tätortsnära landsbygd och landsbygd.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar