Laddar

MFF-profilen hyllar Olsen: ”En fantastisk förstemålvakt”

Målvakt. En position som varit orubblig under Andreas Isakssons 14 år i landslaget. Nu är det tidigare MFF-målvakten Robin Olsens tur att vaka över tronen.

delningar

I kväll ställs det ”nya” svenska landslaget med Janne Andersson i spetsen på prov i VM-kvalmatchen mot Holland. Efter att Andreas Isaksson lagt handskarna på hyllan hittar vi nu tidigare MFF:aren Robin Olsen mellan stolparna.

MFF:profilen och målvaktstränaren Jonnie Fedel tränade Robin Olsen under hans tid i klubben.

– Jag är väldigt glad, givetvis. Robin kommer inte få några problem ikväll. Han har fått rutin både med oss i Champions League men också i stormatcher med FC Köpenhamn och PAOK, säger Fedel till 24Malmö.se.

Som kommentar på förbundskaptenens beslut att göra Olsen till förstamålvakt har Fedel ett kort svar. – Det är helt rätt av Janne.

Han pratar om Robin som en lugn och tillbakadragen spelare, med ett stort fokus och en professionalitet som tagit honom framåt i karriären. Även när motivationen dalat i lägre divisioner.

– Han kom till oss från Klagshamn. Redan första året visade han en väldig beslutsamhet. Han har den där professionalismen och har alltid knutit näven och tagit åt sig av vad man sagt åt honom, så är jag inte förvånad över att han nu är landslagsmålvakt.

Inför kvällens tuffa uppgift mot Holland är MFF-profilen optimistisk.

– Jag tror Sverige vinner matchen med 2-1. Ikväll kommer rutin och lugn in i bilden. Fortsätter Robin på detta sättet så har vi en fantastisk förstemålvakt i vårt svenska landslag, säger Jonnie Fedel.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?