Laddar

MFF-tränaren om stjärntappen: ”Svårt att ersätta”

Spelartappen i fokus när Magnus Pehrsson mötte pressen.

delningar

På måndagskvällen kickade Malmö FF i gång säsongen 2018 med årets första träning på Malmö IP. Mästarlaget – med de två nyförvärven Eric Larsson och Egzon Binaku på plats – lockade 1 600 MFF-supportrar.

Men efter träningen var det inte nyförvärven som stod i fokus när huvudtränaren Magnus Pehrsson mötte pressen – utan spelartappen.

Malmö FF förlorade tidigt Jo Inge Berget och Anton Tinnerholm, två spelare som valde att gå som bosman efter guldet 2017.

Något mer överraskande valde sedan Erdal Rakip att inte förlänga med MFF för att i stället gå till Benfica.

Och än mer överraskande var det när det stod klart att Anders Christiansen – som nyligen signerat ett femårskontrakt med MFF – skulle säljas till belgiska Gent.

Magnus Pehrsson hymlar inte med att förlusten av den sistnämnde var ett tungt besked att få.

– Anders (Christiansen) var allsvenskans bäste spelare 2017, det är klart att det är ett avbräck. Det är svårt att ersätta honom rakt av, för det kostar väldigt mycket pengar att hitta en kopia som honom, säger Pehrsson.

Han fortsätter:

– Jag hade en positiv känsla att både Erdal och Oscar skulle förlänga, och ”AC” räknade jag med att han skulle vara kvar. Jo Inge och var Anton hade jag nog en känsla att de ville testa något nytt, säger han.

Frånvarande på MFF-träningen var Oscar Lewicki (på Sveriges vinterturné), Franz Brorsson (på Sveriges vinterturné), Arnor Traustason (på Islands vinterturné), Lasse Nielsen (på Danmarks vinterturné) och Erik Andersson (ryktas vara på väg att lånas ut till Trelleborgs FF igen).

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?