Laddar

MFF tar talangen – lånas ut till J-Södra

Foto: Jšörgen Jarnberger / BILDBYRN.

Ung supertalang skriver på.

delningar

Pavle Vagic kommer att skriva på ett fyraårskontrakt med MFF – och lånas ut till Jönköpings Södra resten av året. Det avslöjar Fotbollsdirekt.se

– Det är ett namn vi har följt länge och med stor potential. Han är spännande men vad som händer råder vi inte riktigt över. Vi får se, säger Jönköping Södras sportchef Andreas Jankevics till FotbollDirekt.

Enligt sajten kommer MFF inom kort gå ut med att den unge talangen skrivit på ett nytt fyraårskontrakt. Men enligt Fotbollsdirekts källor kommer han att lånas ut till Jönköpings Södra som spelar i Superettan. 

– Som sagt, det är ett spännande namn som vi har följt. Mer än så kan jag inte kommentera honom just nu, säger Jönköpings sportchef till FotbollDirekt.se.

Senare under fredagen gick Malmö FF ut officielt med att de tecknat ett A-kontrakt med den 18-årige mittfältaren. Kontraktet sträcker sig till 2021.

– Pavle är en ung spelare som tagit snabba framsteg genom vår ungdomsverksamhet. Han är en bra avslutare och har förmågan att ta sig förbi sin motståndare. En smart spelare som kan spela på många offensiva positioner, säger Daniel Andersson, sportchef i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det senaste året har han tyvärr haft lite skadeproblem, men nu har han börjat ta fart igen. Det känns bra att förlänga hans avtal och i lugn och ro bygga upp honom för en framtid i vårt seniorlag. Det sker först och främst genom att få värdefull speltid i Superettan.

Pavle Vagic är nöjd med kontraktet.

– Det känns jättebra. Det här är en bra dag för mig och min familj. Detta är ett kvitto på att klubben tror på mig och mina kvaliteter. Nu ser jag fram emot att spela seniorfotboll och fortsätta utvecklas i Jönköping.

Relaterade artiklar