Laddar

MFF-talangernas succé – klara för EM

Det svenska P19-landslaget är klara för EM i Georgien i sommar. I truppen finns flera spelare från Malmö FF med.

delningar

Sveriges P19-landslag har under veckan spelat Elite Round i Belgien. Turneringen var den sista innan EM i Georgien i sommar. Svenskarna inledde turneringen med förlust mot Belgien. Därefter vann de mot Irland med 3–0 och var sedan piskat att besegra Italien – samtidigt som Belgien var tvingat att tappa poäng.

Sverige, med MFF-killarna, Anton Kralj, Mattias Svanberg, Samuel Adrian, Dennis Hadzikadunic och Marko Johansson i truppen vann med 1–0 – och Belgien föll mot Irland. Därmed står det klart att P19-landslaget är kvalificerade för EM i Georgien i sommar.

– Vi hade ingen koll alls på Belgien under matchens gång. Vi var tvungna att vinna vår match hur som helst och hade vi inte tagit oss vidare ville vi ändå göra en bra avslutning och prestation. Därför kände vi inte till hur det gick för Belgien och fick fira stort efter att vi förstått vi gått till EM, säger Sveriges förbundskapten Claes Eriksson.

EM-turneringen i Georgien spelas den 2 till 15 juli och lottningen sker den 13 april.  Här hittar ni highlights från Sveriges 1–0-seger mot Italien.

 

Spelare med MFF-ankytning i Sveriges trupp. Dennis Hadzikadunic Mattias Svanberg Samuel Adrian Anton Kralj Marko Johansson (Utlånad till Trelleborgs FF) Mattias Andersson (Skrev på för Juventus i somras)

Relaterade artiklar