Laddar

MFF-talanger till U19-EM

I våras tog sig det svenska U19-landslaget vidare till ett historiskt EM-slutspel. Nu har truppen tagits ut – och i den finns sex spelare med MFF-anknytning.

delningar

Efter en lyckad Elite Round-turnering tog sig Sveriges U19-landslag vidare till ett historiskt EM-slutspel. I Sveriges grupp spelar Portugal, Tjeckien och värdnationen Georgien.

På tisdagen tog förbundskaptenen Claes Eriksson ut bruttotruppen som samlas för läger på Bosön utanför Stockholm. I truppen fanns hela sex spelare med anknytning till Malmö FF: Dennis Hadzikadunic, Anton Kralj, Samuel Adrian och Mattias Svanberg. Utöver det finns Mattias Andersson, numera i Juventus, samt Marko Johansson som är utlånad till Trelleborgs FF.

– Det blir ett förberedande läger inför EM-slutspelet. Vi valde att göra ett läger den här gången. Dels för att det är svårt att hitta bra motstånd med så här kort tid, dels för att vi vill titta lite bredare på en möjlig trupp. Tre målvakter och 22 utspelare är kallade till lägret, säger Claes Eriksson.

Den slutgiltiga EM-truppen presenteras sedan kort efter att lägret avslutats och kommer då vara bantad till 18 spelare, 16 utspelare och två målvakter. EM spelas den 2 till 15 juli.

 

Relaterade artiklar