Mer basket i Rosengård med nytt samarbete

Foto: Pressbild.

”Så glada och stolta över samarbetet”.

delningar

Det är Rosengårds Fastighets AB och Malbas som med start 2019 ska arbeta för att skapa en långsiktig närvaro av Malbas på Rosengård och möjliggöra basketträning för både tjejer oh killar i stadsdelen. Ambitionen är att förbättra förutsättningarna för fler barn och ungdomar att nå sina drömmar samtidigt som de får en aktiv och meningsfull framtid. 

- Vi vill driva en stadsutveckling som alla har nytta av och som tillför service och innehåll såväl för befintliga som nya boende. Tillsammans förnyar vi Rosengård så att fler kan och vill bo, jobba och vara här, säger Petra Sörling, vd för Rosengård Fastighets AB i ett pressmeddelande.

Malbas har idag över 700 medlemmar från hela Malmö med lika många aktiva tjejer och killar. Föreningen bedriver träning runt om i Malmö veckans alla dagar och årets alla månader. 

- Vi är så glada och stolta över samarbetet. Nu kan vi tillsammans med Rosengård Fastighets AB och Rosengårdsbor möjliggöra för tjejer och killar att vara med och skapa en meningsfull och aktiv fritid. Samarbetet mellan närings- och föreningslivet är en viktig nyckel för att skapa en långsiktigt socialt hållbar stad, säger Marcus Horning, ordförande i Malbas.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar