Laddar

Matchhjälten: ”Det ska bli skönt med en pils nu”

Total urladdning för Krisitan Säverås tog Malmö till final. Hyllade publiken efteråt.

delningar

Det fanns många hjältar när Malmö tog sig till en historisk första SM-final, via 28-23-seger över Alingsås. Inte minst publiken.

Men en av dem stack ut lite extra. Norrmannen och reserven Kristian Säverås.

– Allt som allt är jag nöjd med mitt spel och att nu vara i final. Det var nått skott jag skulle tagit men förutom det är jag väldigt nöjd med min instats, säger målvakten Kristian Säverås efter matchen.

Speciellt två räddningar vill han lyfta fram.

– Den räddningen på Berg (Andreas, Alingsås skyttekung) på kontringen i den första halvleken. Där kom jag ut bra, säger om räddningen som fick stora delar av publiken att ställa sig upp, säger han och fortsätter.

– Sen straffräddningen i andra halvleken, de två sticker ut.

Hur känns det att göra sådana räddningar inför publiken, som i dag var väldigt stor? (Publikrekord 3013 personer). – Det blir en sån våldsam utladdning när du gör en sån räddning. Ut med all energi bara, och det är verkligen kul när de är så många här, det sätter man verkligen pris på som spelare.

Är man trött nu efter en sådan utladdning? – Mentalt, men också fysiskt är man totalt utladdad. Det ska bli skönt med en pils nu efter, skrattar han.

Det blir lite firande då i alla fall? – Ja i dag ska vi fira lite och sedan blir det fullt fokus på finalen.

I finalen väntar de ”omöjliga” IFK Kristianstad som vunnit SM-guld tre säsonger i följd.

– Vi får inte bli för heta. Det kommer att vara mycket folk på läktarna och vi har aldrig spelat SM-final tidigare. Vi måste försöka spela som vi brukar, då ska vi ha en väldigt bra chans.

Har det varit ett problem tidigare för er, just stressnivån? – Ja vi blir fort stressade när det andra laget tar sig i kapp. Men i dag gjorde vi det jättefint, jag hoppas vi gör det i finalen också.

Handbollsligan, match 5 av 5 HK Malmö–HK Alingsås 28-23 (13-8) Målen HK Malmö:  Anton Blickhammar 6, Mattias Kvick 5, Jim Andersson 3, Adam Lönn 2, Linus Persson 3, Fredrik Petersen 3, Binai Aziz 2 Arena: Baltiska Hallen Publik: 3013

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?